Read about FleksEnergi in English

 


Samarbejde, partnerskaber og projektudvikling

 

I FleksEnergi mødes aktører i energibranchen og finder sammen i nye samarbejder og udvikler nye grønne projekter. Her deltager fjernvarmeværker, forsyningsselskaber, leverandører, rådgivere, vidensinstitutioner og offentlige aktører.

 

Aktiviteterne i FleksEnergi arrangeres i tæt samarbejde med netværkets aktører. FleksEnergis mission er, gennem netværksaktiviteter og matchmaking, at bidrage til skabelsen af nye produkter og projekter. Herigennem bidrager FleksEnergi til den grønne omstilling samt øget vækst og beskæftigelse.

 

FleksEnergi er en del af Green Hub Denmark, og FleksEnergi-sekretariatet er placeret hos BusinessAalborg.

”Vi afholder ERFA- og temamøder indenfor forskellige emner ca. 6 gange om året, og vi har et stærkt netværk med mere end 150 aktører på tværs af fjernvarmeværker, leverandører, rådgivere og vidensinstitutioner.

 

Vi har altid stort fokus på netværk og videndeling, og vores opdrag er at skabe vækst og bidrage til den grønne omstilling, så vores arbejde lykkes, når nye projekter og produkter udspringer herfra.”

 

- Hanne Skovby, Netværksleder, FleksEnergi

 

Netværksaktiviteter

De senere år har vi gennemført:

 

Temadage om optimering af ledningsnettet hos LOGSTOR og store varmepumper hos Victor Energi- og Køleteknik

 

Webinarer om termisk lagring og digitalisering af fjernvarmen

 

Besøg på værkerne i Brønderslev, Støvring, Dronninglund og Sindal

 

ERFA-møder om lavtemperaturfjernvarme og IT driftstøtteværktøjer til fjernvarmen hos hos EMD International, Viborg Fjernvarme, Aars Fjernvarme og Sæby Varmeværk

 

Studieture til Gøteborg og Silkeborg

Har du en god idé til et kommende arrangement, hører vi altid gerne fra dig.

Aktørerne i netværket repræsenterer:

  • fjernvarmeværker
  • forsyningsselskaber
  • leverandører
  • rådgivere
  • vidensinstitutioner
  • offentlige myndigheder

Hvorfor skal man deltage i FleksEnergi?

Jeg deltager i FleksEnergi's ERFA-møder, fordi vi hører, hvad der efterspørges af fjernvarmeværkerne, og dermed får input til udviklingen af nye produkter."
-
Jan Hønning, Thermaflex Nordic

 

"Det er vigtigt, at man kommer ud og får nogle idéer og sparring med andre værker. Hvis man bare går hjemme i sit eget trummerum, så får man ikke den inspiration til, hvad man kan gøre. Og det er jo en vigtig ting for at udvikle sit værk - det er at følge med."
- Anders Andersen, V.S.V. Kraftvarmeværk

Netværk og videndeling skaber resultater

EMD International og Logimatic er gået sammen om at udvikle et nyt produkt, der skal optimere produktionen hos Sindal Varmeforsyning

Projektudvikling

FleksEnergi har hjemhentet midler til INDDHEAT, som støtter nordjyske fjernvarmeværker med op til 90% af udgifterne til teknisk rådgivning.

INDDHEAT er støttet af den Europæiske Investeringsbank og EU under ELENA-ordningen. Den samlede støtte fra EU er på 20,5 mill kr.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål, ønsker eller bare en god idé 

Hanne Skovby

Netværksleder, FleksEnergi, BusinessAalborg

Hanne Skovby

Mette Larsen

Kommunikationskonsulent, BusinessAalborg

Mette Larsen