Denne artikel er bragt af lokalavisen Frederikshavn d. 12. maj 2019

 

Havnechef Christian Heidemann har store visioner for Strandby Fiskerihavn. Med sig har han mange års erfaring med energioptimering – blandt andet som projektleder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

 

Han er begejstret for Projekt GREEN:

– Projektet er en rigtig god måde at få sparket energiprojekter i gang på i de små og mellemstore nordjyske virksomheder, siger han og fortæller, at Projekt GREEN er Strandby Fiskerihavns første større tiltag mod en grønnere profil.

 

Udover at styrke havnens bæredygtige profil kan det også ses på bundlinjen, når man omstiller til en mere bæredygtig virksomhed.

 

I første omgang er der 50 procent tilskud, som virksomheden kan få til udarbejdelsen af den grønne forretningsmodel, og derefter følger helt naturligt de besparelser, som optimeringen medfører:

 

– Der er mange virksomheder, som måske ikke har råd til at implementere en grøn forretningsplan, selv om ønsket og behovet er der. Der er Projekt GREEN en kærkommen håndsrækning., siger Christian Heidemann, der ikke er i tvivl om, at det er ren win-win.

 

– Der er penge og spare, og vi passer på miljøet, udtaler han.

 

S/I Strandby Fiskerihavn har hele den maritime værdikæde repræsenteret: Det gælder fiskeri, forarbejdning, salg og detail samt maritim service.

 

Står det til den visionære havnechef, vil der snart emme af bæredygtighed i hele værdikæden, således at den fisk du køber i din dagligvarebutik har været behandlet bæredygtigt gennem hele processen – fra hav til køledisk.