Projektet FLEXPOSTS skal være med til at undersøge, hvordan man kan skabe et område, hvor der er fokus på energieffektivitet og grønnere løsninger, og dermed blive et PED (Positiv Energy District).
Dette undersøger man igennem to test/demosites i henholdsvis Aalborg Øst i Danmark og i Zwette i Holland, hvor Hanze Hogeschool of Applied Sciences er projektkoordinator.
Formålet med FLEXPOSTS er at undersøge, hvordan man i praksis kan udarbejde innovative forretningsmodeler for mere fleksible energisystemer.
Derfor vil man i projektet arbejde på tværs af de to lande og deres respektive tilgange til energisystemer, energi og ikke mindst byplanlægning.
Igennem de to sites vil man igennem hele projektperioden arbejde med at omsætte og anvende den nye viden i praksis. I Aalborg Øst vil man have fokus på blandede bydele og gode partnerskaber igennem både det private og det offentlige. Her er fokus i høj grad på som minimum at reducere CO2-udledning ved hjælp af de grønne og mere energieffektive løsninger, som projektet gerne skulle være med til at bane vejen for.
Hvad er et PED?
Positive energidistrikter (PED'er) er områder med en netto positiv energibalance på årlig basus. Områderne er afgørende i energiomstillingen, men implementeringen af dem er vanskelig på grund af organisatoriske, lovgivningsmæssige og planlægningsmæssige problemer. FLEXPOSTS sigter mod at forbedre implementeringsprocessen af PED'er med fokus på fleksible energiaktiver.
Dette integrerer PED'er i byplanlægning såvel som i energisystemplanlægning, hvilket giver beslutningstagere værktøjssættet til implementering. FLEXPOSTS omsætter resultaterne i praksis i to demonstrationsdistrikter i Leeuwarden (Holland) og Aalborg Øst og etablerer et PED-netværk med relevante interessenter, forretningsmodeller og strategier til at facilitere udvikling af PED'er.
Projektet bygger på fem arbejdspakker:
Konsortiet bag FLEXPOSTS
Hanze University of Applied Sciences | Aalborg Universitet | New Energy Coalition | Green Hub Denmark | Gemeente Leeuwarden
Projektperioden er september 2022 til marts 2025.
Projektet er støttet af
Har du spørgsmål til projektet? Kontakt ↓