14. december 2020

Green Hub Denmarks podcast har fået titlen Den grønne omstilling og i hvert afsnit sættes to eksperter sammen, der hver især arbejder med grøn omstilling på forskelligt niveau. Her tager de en snak om de teknologier og rammer, der er nødvendige for at nå 70%-reduktionsmålet.

 

Podcasten er produceret i samarbejde mellem Green Hub Denmark og Ugli Fruit Podcasting ved Jakob Sloth Linneberg, som indtager rollen som podcastens vært.

 

”Vi ønsker med podcasten at afmystificere nogle af de mange buzzwords og teknologier, der nævnes, så både fagfolk og den almene borger med interesse for grøn omstilling får en bedre forståelse af muligheder og udfordringer. Podcast-mediet giver os en mulighed for at gå mere i dybden og fjerne noget kompleksitet, siger Michael Stie Laugesen, Projektchef hos Green Hub Denmark.

 

Afsnit 1 og 2 kan høres nu

De første to afsnit lanceres den 15. december 2020.

 

I det første afsnit mødes Michael Lundgaard Thomsen, CEO hos Aalborg Portland med Søren Bjerregaard, Adm. direktør hos Cemtec/Hydrogen Valley til en snak om CO2-reduktionsmål, CO2-lagring og Power-to-X’s mulige rolle i at opnå de nationale mål.

 

I afsnit to mødes Anders Korsgaard, CEO hos Blue World Technologies og Commercial manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber og taler om, hvorfor Aalborg og Nordjylland er et attraktivt lokaliseringssted for grønne virksomheder.

 

Hos Port of Aalborg ser man sig selv som en vigtig driver for den grønne omstilling:

 

”Vi skal blive ved med at være innovative, og det er vigtigt for Port of Aalborg, at vores kunder er involveret i den grønne omstilling. Desuden er Aalborg et attraktivt lokaliseringssted med et universitet i verdensklasse og unik logistik. Når det kombineres, har vi den rette cocktail for en produktionsvirksomhed,” fastslår Jeppe Faber, Commercial Manager hos Port of Aalborg.

 

Afsnit tre og fire er under udvikling, og planen er at udgive et podcastafsnit hver måned.

Podcastens deltagere kan være aktører fra forskning, det offentlige, brancheforeninger, erhvervsliv – herunder både virksomheder, der udvikler eller producerer komponenter til den grønne omstilling eller øvrige virksomheder, der har brug for at sikre en bæredygtig profil.

 

Længerevarende aktualitet

”Vi undersøger nogle emner med en længerevarende aktualitet end de daglige nyheder. Jobskabelse, grøn omstilling, CO2-reduktionsmål, genanvendelse og erhvervsstrategi. De her emner har et længere tidsperspektiv, og derfor vil man også kunne lytte til vores podcast om 3-6 måneder og stadig opnå noget aktualitet, forklarer Projektchef hos Green Hub Danmark, Michael Stie Laugesen.

 

Podcasten kan findes i din podcast-app og på greenhubdenmark.dk/podcast

 

Podcasten er produceret i samarbejde med Ugli Fruit Podcasting