19. januar 2022

Konferencen, som finder sted første gang tirsdag den 29. marts 2022, vil bl.a. lægge vægt på de rammer, politikerne sætter, samt hvilke muligheder der eksisterer for virksomheder og organisationer for at kunne accelerere den grønne omstilling. Det skal ske samtidig med, at der skabes mulighed for vækst, jobs og eksport af grønne løsninger på tværs af brancher og sektorer.

 

Denne nye konference om forretningsmuligheder i den grønne omstilling sætter fuldt fokus på branche- og sektorkobling. På dagen vil der blive sat spotlys på konkrete områder inden for henholdsvis energi, byggeri, miljø, ressourcer, det maritime, logistik, fødevarer og landbrug og digitalisering, og hvordan disse områder i samspil med hinanden kan nedbringe CO2-udledningen.

 

Fem grønne erhvervsklynger er med

Grøn omstilling gennem branche- og sektorkobling er netop det, som binder partnerne bag konferencen sammen. Med involveringen af fem grønne erhvervsklynger: DigitalLead, Energy Cluster Denmark, Food & Bio Cluster, MARLOG og WE BUILD DENMARK vil konferencen belyse områder i Danmark, hvor der skal skabes nogle af de største CO2-reduktioner.

 

Grøn omstilling skal skubbes

Initiativtagerne bag konferencen er Aalborg Kongres & Kultur Center og Green Hub Denmark, der mødtes i et fælles værdisæt om at skubbe på den grønne omstilling. AKKC’s direktør Nicolaj Holm fortæller:

 

I AKKC er NET ZERO pathways en naturlig forlængelse af vores flerårige arbejde med bæredygtighed. Vi ønsker at bruge vores platform og ressourcer til noget, der gavner miljøet og mennesker. Derfor var vi slet ikke i tvivl om at række ud til Green Hub Denmark, Danmarks samarbejdsplatform for grøn omstilling, test og demonstration, som partner til konferencen, og gennem tæt samarbejde med dem og de fem erhvervsklynger etablerer vi et nyt fysisk mødested for grøn handling.

Sektorkobling er et stærkt bidrag

Hos Green Hub Denmark er man ligeledes begejstret for konferencen. Her ser man involveringen af de fem erhvervsklynger som et vigtigt skridt til at vise, hvordan branche- og sektorkobling kan bidrage til at reducere CO2.

 

Lene Espersen formand for Green Hub Denmark fortæller:

 

Green Hub Denmark er en samarbejdsplatform, og vi arbejder for at styrke grøn omstilling og forretnings-udvikling i nye og eksisterende virksomheder.

 

Vi har hjemmebane i Nordjylland, men det er vigtigt for os at sikre det nationale samarbejde og samarbejdet på tværs af sektorer, og her er erhvervsklyngerne meget vigtige. Vi er glade for, at AKKC og erhvervsklyngerne vil være med til at sparke denne konference i gang, og vi ser frem til, at vi sammen med virksomhederne tager de næste skridt for at reducere CO2-udledningerne og finde nye forretningsmuligheder.

Stærke navne er på programmet

Lene Espersen træder selv op på talerstolen den 29. marts, hvor hun sætter dagen i gang med en åbningstale. I løbet dagen vil man bl.a. kunne opleve journalist og tidligere vært på Deadline Nynne Bjerre Christensen som moderator, Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gennem et videoindslag, Klimarådet v. Per Heiselberg, Professor og forfatter Steen Hildebrandt, Seniorkonsulent Henrik Gudmundsson fra CONCITO og mange flere spændende virksomheder og organisationer.

 

Udover et spændende konferenceprogram vil dagen også byde på et kompetenceområde, hvor 30-40 udstillere, der arbejder med grøn omstilling, præsenterer konkrete grønne løsninger og relevant viden for næste skridt i den bæredygtige retning.

TILMELDING OG YDERLIGERE INFORMATIONER
Se programmet, bestil billet eller meld dig til som udstiller på hjemmesiden via nedenstående link.

 

NET ZERO Pathways

Mette Larsen

Kommunikationskonsulent, BusinessAalborg

Mette Larsen