5. april 2024

Program

Kl. 10.00: Busafgang fra Aalborg Lufthavn

 

Oplæg om grønne partnerskaber og CO2Vision i bussen

v. Michael Stie Laugesen, Projektchef, Green Hub Denmark


Kl. 11.30-12.30: Virksomhedsbesøg hos Convert

Genbrug og upcycling af affaldsprodukter – cirkulær økonomi i praksis
v. Peter Simonsen, administrerende direktør


Kl. 13.00-14.00: Virksomhedsbesøg hos Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S
Intelligent energiforsyning – og vejen derhen

v. Claes Fuglsang, teknisk direktør


Kl. 14.30-14.45: Besøg hos Thisted Rådhus
Velkomst v. Kim Daniel Larsen, konstitueret Plan- og Miljøchef


Kl. 14.45-15.15: Forplejning og pause hos Thisted Rådhus


Kl. 15.15-15.45: Oplæg fra Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S
Optimering af ressourceforbrug i værdikæden

v. Martin Smed Poulsen, Teknisk Chef

 

Kl. 15.45-16.00: Oplæg fra Thisted Kommune
Thymodellen – en ny metode til energiplanlægning

v. Kim Daniel Larsen, konstitueret Plan- og Miljøchef

 

Kl. 16.00-17.30: Kørsel til Aalborg Lufthavn


Kl. 17.30: Retur v. Aalborg Lufthavn og tak for i dag.

Vi mødes ved Aalborg Lufthavn og undervejs på turen, vil Michael Stie Laugesen fra Green Hub Denmark, gøre os meget klogere på projektet CO2Vision – hvad er visionen, hvad er projektet, hvad er målet og hvor er de i forløbet? Han vil også komme ind på det store PtX projekt der planlægges ude i det der bliver Norbis Park ved Aalborg Forsyning.

 

Første stop på turen er hos Convert A/S, der er en af frontløberne indenfor cirkulær økonom, for Convert A/S er ikke blot et firma – det er en bevægelse mod en mere bæredygtig fremtid.

 

Her vil Peter Simonsen, administrerende direktør for Convert, tage os med på en oplevelsesrig rejse gennem deres innovative tilgang til genbrug og upcycling. Convert A/S laver tekstilaffald om til bordplader, søuld til akustik materialer og arbejder med cellulose fibre, der skal erstatte polystyren, der på nuværende tidspunkt ikke kan genbruges. Det gør de ved hjælp af deres non-woven teknologi og herigennem skabes der nye og brugbare materialer fra aflagte materialer og de seneste år har Convert A/S investeret et to cifret millionbeløb i nyt innovativt udstyr, der kan håndtere materialer som hamp, træ og glasfiber.

 

Herefter træder vi ind i en verden af intelligent energiforsyning, når Claus Fuglsang, teknisk direktør ved Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S, der laver malt til ølproduktion, tager os med ind bag de imponerende facader og gør os meget klogere på, hvilke udfordringer og muligheder der er, når man har intet mindre end 5 energikilder at vælge imellem. Et unikt indblik i energiforsyningens kompleksitet og muligheder.

 

Hvordan lægger man en plan, en strategi, der sikrer maksimeret effektivitet, minimal miljøpåvirkning og en økonomisk sund beslutning? Den energiplanlægning vil Claus Fuglsang gøre os meget klogere på, samt virksomhedens fremtidige visioner for energiforsyning. Måske vil denne historie om innovation og bæredygtighed, være med til at forme vores fremtidige tilgang til energiforsyning?

 

Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik (TCT) er en af leverandørerne til dansk byggeri, med et primært fokus på bolig- og industribyggeri, landbrugsbyggeri og entreprenør og sidste år kunne de fortælle, at de producerede og leverede betonelementer til et svanemærket byggeri. Og hvordan får man som betonproducent kan leverer til svanemærket byggeri? Det og meget mere vil Martin Smed Poulsen, teknisk chef hos TCT, gøre os klogere på gennem nogle af de muligheder, som f.eks. Det Grønne Rejsehold, ReshapeWaste og designoptimering, og krav fra kunder, leverandører, lovgivning mm. er kommet med gennem årene, der har påvirket virksomheden mod grønnere tiltag og mere cirkularitet. 

 

Og apropos at være med til at forme vores fremtidige tilgang til energiforsyningen, så er det også noget kommunerne skal kigge på. Thisted Kommune har vendt processen på hovedet og indført det de kalder Thymodellen der står på tre ben; en tre-deling af kommunens arealer, klare kriterier til fremtidige energiprojekter og en fundamental stemme til borgerne, som Kim D. Larsen konstitueret Plan- og Miljøchef vil gøre os klogere på.

Praktisk

Tidspunkt: Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 10.00 – 17.40

Sted: Thy

 

Tilmeldingsfrist: torsdag den 9. maj 2024

 

Tilmeld dig hos NBE her