Et missionsdrevet universitet
Aalborg Universitet er et missionsdrevet universitet, og universitetets tilgang indebærer en fundamental omstilling i, hvordan forskning og uddannelse tilrettelægges:
Tværfaglighed er hermed et helt centralt element i universitets missionsdrevne tilgang. Det kommer også til udtryk på uddannelsessiden, hvor Paw fremhæver Mission Innovation Lab, som er en aktivitet under fyrtårnsprojektet CO2Vision:
”En af de helt store succeser har været Mission Innovation Lab, hvor de studerende arbejder sammen for at udvikle bæredygtige løsninger. Her arbejder de både på tværs af uddannelser på universitet, men også på tværs af uddannelsesinstitutioner. Her får de studerende virkelig mulighed for at se, hvor de selv kan bidrage.”
Hvad er jeres motivation for at være med i Green Hub Denmark?
Paw er ikke i tvivl om, at det lokale engagement er en vigtig forudsætning for at igangsætte projekter:
Hvad bidrager I med i Green Hub Denmark?
I Green Hub Denmark bidrager AAU med forskningsbaseret viden og højtuddannet grøn arbejdskraft og er med til at sikre samarbejdet på tværs af forskning, uddannelse, erhvervsliv og offentlige aktører. Herudover har AAU en bred projekterfaring at trække på, hvor man har skabt nye, innovative løsninger.
Paws rolle i samarbejdet er at bringe forskere i spil, og som Mission Officer har han mandat til at trække AAU’s kompetencer ind i projekter.
Desuden understreger Paw, at AAU har en stærk stemme i ministerier, styrelser samt EU, og når den står sammen med et partnerskab som Green Hub Denmark, giver det god gennemslagskraft.
Hvilke mål og indsatser skal I arbejde med i 2025?
I 2025 vil AAU fortsætte med at styrke partnerskaber gennem udvikling af nye missionsprojekter i energimissionen, hvor målet er at etablere et borgerinddragende, modstandsdygtigt og bæredygtigt energisystem i Danmark inden 2045.
”Vi vil opskalere teknologier til energigenanvendelse og grønne brændstoffer, der kan anvendes i industrielle processer, samtidig med at vi tiltrækker internationale investeringer og opmærksomhed til regionen. Vi arbejder også på at udvide vores tværfaglige samarbejde for at udvikle nye, bæredygtige løsninger, der kan integreres i en fælles europæisk energiinfrastruktur,” slutter Paw.