17. august 2022

Nordjylland har store grønne ambitioner, og flere af aktørerne var på denne smukke solskinsfredag samlet til Tall Ship Races på skibet Shabab Oman II, hvor vi også optog dette afsnit.

 

CO2Vision er Nordjyllands fælles erhvervsfyrtårn, som er en del af en national udpegning af lokale og regionale fyrtårne for vækst i erhvervslivet. I Nordjylland sigter CO2Vision mod at blive foregangsregion for fangst, anvendelse og lagring af CO2 – også kaldet CCUS, der står for carbon, capture, usage and storage.

 

Bag visionen står: Green Hub Denmark, Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Universitet, Aalborg Portland, Arbejdsmarkedskontor Midt/Nord, Energy Cluster Denmark og Business Region North Denmark og et bredt partnerskab af over 50 virksomheder, organisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner og erhvervsfremmeaktører.

 

Vi taler om baggrunden for etableringen af visionen, men også udfordringerne bag og hvordan vi løser dem. Og hvordan sikrer vi os, at vi er på rette vej? Det og meget mere får du svar på i dette afsnit på Den grønne omstilling.

 

Deltagere:

  • Søren Bjerregaard Pedersen, CEO ved Hydrogen Valley
  • Rikke Drustrup, bæredygtighedskonsulent ved Port of Aalborg.