17. februar 2023

 

I år sætter den årlige AAU Energiforskningsdag fokus på at vise, hvordan forskning kan blive til forretningsidéer og dermed gøre en forskel i den grønne omstilling – også uden for Aalborg Universitet. 

 

Arrangementet inkluderer interessante hovedtalere, temasessioner, en debat og en rundvisning i Aalborg Universitets laboratorier i verdensklasse. En ny tilføjelse til den traditionelle Forskningsdag er et pitch-arrangement, hvor start up-virksomheder med fokus på ePower-to-X og grøn omstilling får mulighed for at præsentere deres innovative forretningsidéer for mulige investorer.

 

 

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

 

 

 

Tag med os i Aalborg til en dag med kreative ideer, teknologiske udfordringer og frugtbare og inspirerende diskussioner om emner, der definerer vores fremtid.

 

Ifølge de seneste klimaplaner fra den danske regering skal produktionen af ​​el fra vind- og solenergi øges markant i de kommende år. Det er afgørende for at styrke den grønne omstilling og sikre forsyningen af ​​nødvendig el i fremtidens energisystemer, hvor brug af olie og gas ikke længere er en mulighed.

 

ePower-to-X handler om udnyttelse og integration af elektrisk energi fra vedvarende kilder i det danske energisystem – både som direkte brug af elektricitet i applikationen (f.eks. elbiler, husholdning) – men også om at konvertere den elektriske strøm til brint/e -gasser til brug i energiintensive applikationer. Vigtige teknologiområder, som vil blive diskuteret på AAU Energis Forskningsdag.