I 2019 præsenteres den måske mest ambitiøse klimamålsætning i hele verden. Målet er klart: Danmarks første klimalov skal sikre en CO2 reduktion på 70% i 2030.

Hvis det skal kunne lade sig gøre, kræver det, at vi tænker markant anderledes. Det kræver forskning i og udvikling af nye grønne teknologier, forretningsmodeller og løsninger. Men også muligheden for at teste nye ideer og se hvordan de fungerer i praksis.

I podcasten møder du en række ambitiøse virksomheder, uddannelses-institutioner og offentlige aktører for at få svar på, hvordan vi når i mål med den mest ambitiøse klimamålsætning i hele verden.

Lyt med her 

 

#1: I den første episode mødes Michael Lundgaard Thomsen, CEO hos Aalborg Portland med Søren Bjerregaard, Adm. direktør hos Cemtec/Hydrogen Valley til en snak om CO2-reduktionsmål, CO2-lagring og Power-to-X’s mulige rolle i at opnå de nationale mål.

 

#2: I episode to mødes Anders Korsgaard, CEO hos Blue World Technologies og Commercial manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber og taler om, hvorfor Aalborg og Nordjylland er et attraktivt lokaliseringssted for grønne virksomheder.

 

#3: I tredje episode skal du møde Franz Cuculiza, Managing Director ved Aage Vestergaard Larsen, Nordens største virksomhed indenfor genanvendelse af plast og Kim Thygesen, COO hos Modern American Recycling Services, som du vil høre blive omtalt som M.A.R.S. De vil begge give os svar på, hvor stort potentialet er i genanvendelse, men også hvordan man ser det som en vigtig ressource til at nå regeringens mål om 70 % CO2-reduktion i 2030.

 

#4: I episode fire møder du Thorkild Frandsen, Teamleder hos Food & Bio Cluster Denmark og Carl Christian Pedersen, Landmand og formand for landboforeningen AgriNord. Her taler de om landbrugets ressourcer i den grønne omstilling og kommer bl.a. ind på de danske styrkepositioner indenfor grønt og bæredygtig landbrug, samt hvilken retning landbruget skal fremadrettet for at spille en fremtrædende rolle i målet om at nå en 70% CO2 reduktion i 2030.

 

#5: I denne episode taler vi om hvor stor betydning, vi som borgere har i den grønne omstilling, og hvordan vi konkret bliver involveret. For er motivation nok, hvis der skal nye tiltag til? Eller hvad skal der generelt til for at ændre en konkret adfærd hos borgerne? Og er det overhovedet muligt i en travl hverdag med karriere og familieliv?

 

Episodens gæster er Line Nørmark, Partner i virksomheden Transition, Zacharias Brix Madsen, Grøn Agent ved Aalborg Kommune og Poul Rask Nielsen, Projektchef ved Energibyen Frederikshavn.

Produceret i samarbejde med Jakob Sloth Linneberg, Ugli Fruit Podcasting

 

Vil du vide mere om vores podcast? 

Mette Larsen

Kommunikationskonsulent, BusinessAalborg

Mette Larsen