Program for webinaret

OBS! Webinaret foregår på engelsk

 

15:00-15:05. Opening remarks. By Thilde Møller Larsen, Green Hub Denmark.

 • Welcome and introduction to today’s programme.
 • Learn about the mission’s background, locations, sector focus, and the European delegation.

 

 

15:05-15:15. The Opportunities. By TBA.

 • Why the state of New York and the green building focus?

 

 

15:15-15:25. The Markets. By Nikoline Bak, Green Hub Denmark

Understand what makes these markets interesting.

 • New York City
 • Ithaca

 

 

15:25-15:35. The Programme. By Thilde Møller Larsen, Green Hub Denmark

Learn about the mission agenda, the US stakeholders and their challenges.

 • The tentative week program
 • The stakeholders

 

 

15:35-15:45. The Commitment. By Thilde Møller Larsen, Green Hub Denmark

Learn more about our Business Group New York and how it works.

 • Next steps
 • Future webinars
 • Participation deadline

 

 

15:45-15:50. Dialog and question time

 

15:50. Thank you for today

 

Tilmeld dig her

Hvad er SmartCityTech?

SmartCityTech er et partnerskab mellem 10 europæiske klynger og erhvervsorganisationer indenfor smart city-området, herunder digitalisering, smart energy, cybersikkerhed, smart production. Partnerskabets mission er at facilitere samarbejde mellem globale interessenter, som kan danne grobund for udvikling og innovation. I samarbejde med de øvrige partnere i SmartCityTech, har Green Hub Denmark hentet projektmidler hjem fra EU's COSME-programme til at arrangere et antal matchmaking missioner, bl.a. til USA.

 

Klik her For mere information om SmartCityTech, herunder de 10 partnere

 

Da projektmidlerne er hentet hjem gennem SmartCityTech, vil missionerne blive arrangeret som fælleseuropæiske missioner. Derfor vil der deltage virksomheder fra andre europæiske lande i missionen til New York og Ithaca.

 

Samarbejde med Energy Cluster Denmark

For de danske virksomheder i missionen samarbejdes der med Energy Cluster Denmark, som ved finansiering fra Energistyrelsen også skal arrangere en matchmaking mission til USA. Det er gennem dette samarbejde, at vi og Energy Cluster Denmark har mulighed for at finansiere de deltagende danske virksomheders hotel- og flyudgifter. Klik her for mere information om Energy Cluster Denmarks USA-mission.

Staten New York

 

Grønne Agenda

New York er ikke kun en af de folkerigeste stater i USA med over 18 millioner indbyggere, men den anses også for at være en af de mest progressive amerikanske stater, når det kommer til at accelerere grøn vækst. Dette ses også tydeligt på statens ambitiøse grønne mål:

 • Reducere dets CO2-udledning med 100 procent inden 2050
 • Sænke dets CO2-udledning fra bygning med 35 procent inden 2025
 • Enorme investeringer (104,1 milliarder dollars) til den grønne omstilling i New York City

 

Infrastrukturen i New York City

Infrastruktur er også på New York Citys grønne dagsorden. Det anslås, at der i 2050 skal bygges 8.000-30.000 nye bygninger, og op mod 70.000 bygninger skal udskiftes. Man regner også med, at 14.500 bygninger allerede er udvalgt til energirenovering. En proces hvor grønne løsninger og innovative produkter er afgørende.

Grundet Danmarks ekspertise inden for de ovennævnte områder er interessen for danske løsninger og produkter til at øge energieffektiviteten i bygninger i New York City i høj kurs. Dette skaber en klar markedsmulighed for danske virksomheder samt mulighed for offentlige aktører at skabe nye grønne internationale partnerskaber.

 

Ithaca: Den første CO2 neutrale by i USA

Cirka 360 km fra New York City ligger byen Ithaca med sine ca. 32.000 indbyggere. Byen huser også et af USA's såkaldte Ivy League-universiteter, Cornell University.

På trods af sin beskedne størrelse har byen nogle meget store grønne ambitioner, og i 2019 vedtog The City of Ithaca enstemmigt sin Green New Deal, en plan som vil fjerne Ithacas 400.000 tons årlige CO2-udledning.

The Green New Deal inkluderer ambitionen om at opnå CO2-neutralitet i hele byen inden 2030. For at nå dette mål har Ithaca valgt at dekarbonisere og elektrificere tusindvis af både privatejede og offentligt ejede bygninger og bolig i hele byen inden udgangen af ​​årtiet. Omtrent 40% af USA's CO2-udledning stammer fra bygningsmassen, så det batter, når der fokuseres på energirenovering af bygninger, herunder installation af elektriske varmesystemer, solpaneler og batterilagring samt reduktion af energiforbruget og gøre elnettet grønnere.

Thilde Møller Larsen

International projektleder, BusinessAalborg

Thilde Møller Larsen