10. marts 2021

Program

 

Velkommen v. Thilde Møller Larsen, Projektleder, Green Hub Denmark

 

At være lejer i den grønne omstilling v. Ole Nielsen, Direktør i Himmerlands Boligforening

 

"Der bor ca. 14.000 mennesker ved Himmerland Boligforening, og vi er så dybt integreret i Aalborgs byliv, at det er klart, at vi støtter op om den grønne omstilling.

 

Vi har cirka 7.500 boliger rundt omkring i Aalborg, hvor vi har mulighed for at teste alskens grønne tiltag direkte ved forbrugerne - og vores beboere er meget villige til at prøve tingene af. F.eks. har vi i det østlige Aalborg etableret affaldskværne i flere lejemål, og på den måde ryger bananskrællen fra øst direkte ind i en bybus. Vi har også boliger, hvor vi har installeret målere og testapparatur.

 

Det giver alt sammen god mening. Vi vil meget gerne have en grøn profil, og det er jo ikke tilfældigt, at vores logo er grønt."

 

Grøn hygge v. Sandra Gram-Hansen, Adfærdsforsker ved Aalborg Universitet

 

Når det handler om grøn omstilling er adfærd en stor udfordring, fordi effekten af de grønne initiativer ikke umiddelbart er synlige. Derfor taber vi hurtigt motivationen.

 

Erfaringer fra forskningsprojekter fra de sidste fem år giver os et indblik i, hvad der motiverer os til at leve mere grønt – og hvad der ikke motiverer os. Resultatet er det vi kalder ”Grøn Hygge”, og det giver os en forståelse af, hvordan vi som helt almindelige mennesker kan få det optimale ud bæredygtige initiativer og nye digitale grønne løsninger i hverdagen.

 

Spørgsmål, dialog og afrunding

 

Tilmeld dig her

Webinaret afholdes som en del af DeCarb.