August 2022

 

For lidt over 34 år siden grundlagde Anni Christensen Skannies Skilte & Reklame, hvor hun blandt andet tilbyder print til reklamer. I 2019 tog Anni de første skridt i retningen af en grønnere produktion, og her kom GREEN ind i billedet.

 

Siden 1987 er der nemlig sket meget i Anni Christensens produktion, men den seneste justering er den grønne implementeringsstøtte og sparring. Målet var at energioptimere produktionen, og det er blandt andet sket ved en ny UV-printer, som både sparer tid, penge og energi.

 

- Processen er blevet mere simpel. Det har gjort, at vi sparer to timer, når vi printer. Det er win både med tiden, produktionen og den strøm, vi bruger. Fremfor at printe i to timer og 17 minutter, printer vi i 20 minutter nu.

 

Foruden maskinerne har samarbejdet med GREEN også sat gang i en række andre grønne tiltag hos Skrannies Skilte og Reklame.

 

- Vi affaldssorterer vores blæk og andet affald, og det er noget, vi er blevet opmærksomme på. Jeg har fået øjnene op for, at der er så mange muligheder i forhold til grøn omstilling, men der var mange ting, jeg ikke vidste i forhold til det. Derfor har sparring og muligheden for at teste tiltagene været virkelig godt givet ud.

 

Den grønne vej

 

For Anni Christensen er der ingen tvivl om, at den grønne omstilling er kommet for at blive.

 

- Det er jo den vej, vi alle skal, og derfor skal vi også være grønne her i huset. Hvis vi ikke selv arbejder med den nu, så sker det alligevel før eller siden, så vi kan lige så godt arbejde med den omstilling først som sidst.

 

Derfor fortsætter rejsen med en gradvist grønnere produktion også hele tiden. 

 

- Jeg har fået øjnene op for, at der er så mange muligheder i forhold til grøn omstilling

Der var mange ting, jeg ikke vidste. Sparringen og muligheden for test i forbindelse med GREEN har været enormt brugbart for mig. 

 

Noget af det vigtigste for Anni var, at alle hendes medarbejdere kunne gå til de nye maskiner. Den grønne omstilling måtte ikke gøre processerne mere besværlige, og heldigvis var det modsatte tilfældet. 

 

- Mange af processerne er blevet lettere og mere enkle nu. Alle kan gå til den nye maskine. Det har gjort, at vi har fået flere kunder, fordi vi kan levere hurtigere. De opgaver, vi får, kan vi lave hurtigere og mere effektivt på samme tid med, at vi er blevet grønnere.