30. januar 2023

 

Nordjylland har en mission om at blive ledende indenfor CO2-fangst, anvendelse og lagring (CCUS), og har en ideel geografisk placering ift. den danske undergrund. CCUS er stadig en ny industri som kræver innovation og udvikling, men kan hjælpes på vej via vidensdeling og samarbejde.

 

Derfor er det vigtigt at skabe relationer og samarbejdspartner, både nationalt og internationalt, for a fremme udviklingen af CCUS-teknologien og den nødvendige infrastruktur.

 

Denne matchmakingmission passer ind under arbejdspakke 1 – Roadmap i CO2VISION, hvor der ses på internationaliseringen af fyrtårnsprojektet.

 

 

TILMELD DIG TUREN HER

 

 

Vil du vide mere?

 

Hvorfor Edmonton, Alberta, Canada?

Ofte kigger vi til vores naboer, som Norge og Holland, hvor adgangen er lettere at etablere, derfor vil vi hjælpe virksomheder med at etablere relationer over Atlanten, i den canadiske by Edmonton. Edmonton ligger i den canadiske provins Alberta, som har opnået særlig fremskridt i udviklingen af CCUS, via deres videns økosystem (innovation – udvikling – business) og deres fokus på bæredygtige teknologiske løsninger, som er til gensidig gavn for alle involverede partnere. Derudover er Canada også hurtigt på vej til at være berettiget til Horizon Europe projekter, hvor der vil komme nye muligheder for samarbejde. 

 

 

Derfor arrangerer vi en tur til Edmonton i den canadiske provins Alberta den 24.-28. april 2023. På turen vil vi bl.a. deltage to dage i konferencen og expoen, Canadian Hydrogen Convention, hvor vi køber en standplads til projektet.

 

 

Vi køber billet til det tekniske program på konferencen, og har man interesse i det strategiske program også, så kan adgang hertil tilkøbes. Derudover skal vi til Edmonton global networking mixer, en workshop på University of Alberta og besøge C-FER Technologies, Alberta Industrial Heatland, og have en fælles afslutning med Invest Alberta.

Finansiering

 

Sammen med Hydrogen Valley har Green Hub Denmark søgt midler ved Energistyrelsen, som hjælper os med finansieringen af turen. Midlerne gør bl.a. at vi kan dække rejse- og hoteludgifter samt konferencegebyr for 13 deltagere. Kravet fra Energistyrelsen er, at denne støtte kun kan gives til private salgsvirksomheder, og disse virksomheder må ikke have kontor i Canada eller have væsentlig eksport til Canada (gælder hele landet – og ikke kun Edmonton-regionen). 

 

 

Er man offentlig partner, vidensinstitution, TSO/DSO’er eller privat virksomhed uden salg (fx havne og forsyninger) skal udgifterne afholdes for egne midler, og her skal der regnes med ca. 20-25.000 DKK (fly, hotel, konferencegebyr og forplejning). Støttemidlerne fra Energistyrelsen dækker visse omkostninger for alle deltagerne på turen. Det gælder bl.a. standpladsen, bustransport til site visits, delegationsmiddag, facilitering af matchmaking og 1:1-møder.

 

 

Samarbejder

 

Vi arrangerer turen sammen med ATV og CLEAN. CO2VISION bliver i Edmonton hele uge, men ATV og CLEAN planlægger at tage deres del af delegation med til Vancouver i to dage, hvor der skal ses på innovation. Man kan selv bestemme, om man vil deltage i det ene eller det andet spor, men støttemulighederne beskrevet herover gælder kun til det rene Edmonton-spor.

 

 

Spørgsmål?

 

Spørgsmål til turen rettes til Thilde Møller Larsen (tml@aalbog.dk) og/eller John Kjær (john@hydrogenvalley.dk), men har man spørgsmål til Vancouver-sporet, henvises der til enten Kasper Havemann fra CLEAN på kah@cleancluster.dk eller Frederikke Kroon fra ATV på fk@atv.dk

 

Thilde Møller Larsen

International projektleder, BusinessAalborg

Thilde Møller Larsen