30. maj 2022

Tårnhøj CO2-udledning og New Green Deal

 

I New York står bygningerne for 70% af byens CO2-udledningen, men i Ithaca har man vedtaget en Green New Deal, som bestræber sig på at fjerne byens 400.000 tons årlige CO2-udledning. 

 

Hvis både New York og Ithaca skal nå i mål med at sænke deres CO2-udslip, er der alt god grund til at kigge mod Danmark i forhold til både teknologi og viden. 

I starten af maj tog ti danske virksomheder til New York og byen Ithaca for at tage temperaturen på den grønne omstilling på den anden side af Atlanten.

 

Internationalisering, grønne løsninger, samarbejde og inspiration var fokus i løbet af matchmaking-turen til New York og Ithaca.

 

Læs mere om turen til New York og Ithaca

Hvis du vil læse mere om forberedelsen til New York og Ithaca, kan du finde information herunder: 

 

Samarbejde

 

Missionen er støttet af EU's SMV-agentur, EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises). EU-bevillingen betyder, at missionen blev arrangeret i samarbejde med række andre europæiske lande gennem netværket SmartCityTech, som Green Hub Denmark er partnere i.

 

Missionen blev desuden støttet af Energistyrelsen, hvilket gjorde det muligt, at de deltagende virksomheder kunne få finansieret turen. 

 

Hvad er SmartCityTech?

 

SmartCityTech er et partnerskab mellem 10 europæiske klynger og erhvervsorganisationer indenfor smart city-området, herunder digitalisering, smart energy, cybersikkerhed og smart production. Partnerskabets mission er at facilitere samarbejde mellem globale interessenter, som kan danne grobund for udvikling og innovation. I samarbejde med de øvrige partnere i SmartCityTech, har Green Hub Denmark hentet projektmidler hjem EASME til at arrangere et antal matchmaking missioner, bl.a. til USA.

 

Klik her for mere information om SmartCityTech, herunder de 10 partnere

 

Da projektmidlerne blev hentet hjem gennem SmartCityTech, blev missionerne arrangeret som fælleseuropæiske missioner. Derfor deltog virksomheder fra andre europæiske lande i missionen til New York og Ithaca.